FOGORVOSI RENDELŐ
GYERMEK ÉS FELNŐTT FOGSZABÁLYOZÁS, FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS, FOGFEHÉRÍTÉS, ESZTÉTIKUS TÖMÉS, GYERMEK FOGÁSZAT, GYÖKÉRKEZELÉS, IMPLANTÁCIÓ, ÁLTALÁNOS FOGÁSZAT

Bejelentkezés: +36 1 613 3453 | Cím: 1027 Budapest, Margit körút 64/b - I. em. 9. | Nyitva tartás: Hétfő – Péntek 8:00-20:00 | E-mail: netfog@netfog.hu

Gyökérkezelés

Egy hatásos fogmegtartó kezelés

Amikor egy fog begyullad és panaszt okoz, akkor két lehetőség kínálkozik a fogorvos számára, hogy megszüntesse a fájdalmat. Az egyik opció a fog eltávolítása, de az ilyenkor hátramaradó foghiány pótlása bonyolult és költséges feladat. A másik lehetőség a fog gyökérkezelése.

Mivel a gyökérkezelt fogak már nem élnek, ezért kiszáradnak és törékennyé válnak. Sajnos sok esetben a fogak olyan szerencsétlenül törnek le, hogy egyetlen megoldás marad csupán, a fog eltávolítása. Ha ezt el szeretnénk kerülni, akkor a gyökérkezelt fogakat minden esetben koronával, vagy a fog teljes felszínét beborító, betéttel érdemes ellátni.

A gyökérkezelés menete a netFOG rendelőben:

  1. Első alkalommal a panaszos fog megnyitása és a gyökércsatornák kitisztítása speciális műszerekkel. A kezelés végén a fogat gyógyszeres töméssel látjuk el.

  2. A gyökércsatornák kezelését addig folytatjuk, amíg a fog panaszmentessé nem válik. Ekkor elkészítjük a gyökértömést és a fogat hosszútávú ideiglenes töméssel látjuk el.

  3. Két hónapos várakozási idő után a fogat vagy koronával, vagy betéttel látjuk el.