FOGORVOSI RENDELŐ
GYERMEK ÉS FELNŐTT FOGSZABÁLYOZÁS, FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS, FOGFEHÉRÍTÉS, ESZTÉTIKUS TÖMÉS, GYERMEK FOGÁSZAT, GYÖKÉRKEZELÉS, IMPLANTÁCIÓ, ÁLTALÁNOS FOGÁSZAT

Bejelentkezés: +36 1 613 3453 | Cím: 1027 Budapest, Margit körút 64/b - I. em. 9. | Nyitva tartás: Hétfő – Péntek 8:00-20:00 | E-mail: netfog@netfog.hu

Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás menete a netFOG rendelőben:

  1. Egy speciális, kellemesen gyümölcsös ízű, érzéstelenítő zselé alkalmazásával elzsibbasztjuk az ínyt, még fájdalommentesebb kezelést biztosítva pácienseinknek.

  2. A fogkő eltávolításhoz egy modern, ultrahangos frekvencián dolgozó berendezést használunk, különleges odafigyelés és megfelelő vízhűtés mellett, amivel a lehető legkíméletesebben távolítjuk el a fogkövet a fogak minden egyes felszínéről.

  3. A kezelés következő lépésében, a legkedvezőbb esztétikai hatás érdekében, egy magas nyomáson kifújt sóoldattal távolítjuk el az elszíneződéseket a fogak felszínéről.

  4. A fogkő eltávolítást a polírozással fejezzük be, ami lesimítja a zománc felszínét, így csökkentve a fogkő ismételt kialakulásának esélyét.

Egy fontos lépés fogai egészségének megőrzéséhez

A fogkő eltávolításnak kiemelt szerepe van a fogágybetegség kialakulásának megelőzésében. A már kialakult ínygyulladás megszüntetése kapcsán is ez az első lépés a kezelés során. A fogkő eltávolítás után nagymértékű életminőség javulás is várható, hiszen az ínyvérzést és a kellemetlen szájszagot is legtöbbször a fogkő okozza.

A fogorvosnak fontos szerepe van a fogkő lerakódásának felismerésében, hiszen a páciens nem minden esetben észleli annak jelenlétét. A fogkő egyik típusa például tipikusan az íny alatt alakul ki, ennek diagnosztizálása speciális műszereket és szakmai hozzáértést igényel. A netFOG orvosai kiemelt figyelmet fordítanak a fogkő felismerésére, és meglétére minden esetben felhívják a páciensek figyelmét, majd megfelelő kezelést alkalmaznak.