FOGORVOSI RENDELŐ
GYERMEK ÉS FELNŐTT FOGSZABÁLYOZÁS, FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS, FOGFEHÉRÍTÉS, ESZTÉTIKUS TÖMÉS, GYERMEK FOGÁSZAT, GYÖKÉRKEZELÉS, IMPLANTÁCIÓ, ÁLTALÁNOS FOGÁSZAT

Bejelentkezés: +36 1 613 3453 | Cím: 1027 Budapest, Margit körút 64/b - I. em. 9. | Nyitva tartás: Hétfő – Péntek 8:00-20:00 | E-mail: netfog@netfog.hu

A jó fogorvos választás 5 ismérve

Fogorvos választás Fogorvos választás során rendszerint többféle szempontot is figyelembe veszünk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az empatikus hozzáállásért vagy például a rugalmas rendelkezésre állásért pedig akár többet is hajlandóak vagyunk fizetni. Budapest területén sokféle klinika és rendelő kínálja szolgáltatásait, és a döntés bizony nem is egyszerű. Ha személyes ajánlásokat nem tudunk alapul venni, akkor is vannak bizonyos jelek, melyek arra utalhatnak, hogy a megfelelő helyen vagyunk. Cikkünkben most annak igyekszünk utánajárni, hogy miről ismerszik meg a jó fogorvos.

Emberközpontú hozzáállás

A Netfog Fogorvosi Rendelő szerint sokan a fogorvosuk kiválasztása során kifejezetten az alapján döntenek egyik vagy másik szakember mellett, hogy annak személye mennyire szimpatikus számukra. Nem véletlen, hiszen a viszony igencsak bizalmi, pláne akkor, ha a páciens retteg a fogorvosi szék látványától is. Ezt a helyzetet sajnos sokan ismerik, ezért nagyon nem mindegy számukra, hogy ilyenkor ki az, aki a szükséges beavatkozást elvégzi. Az első konzultáció alkalmával már kiderülhet, hogy mennyire empatikus az orvos, és odafigyel-e arra, ha fájdalmat észlelünk, vagy valamilyen megoldástól nagyon félünk.

Rugalmas rendelési idő

A hirtelen ránk törő fogfájás, vagy például az időbeosztásból fakadó nehézségek miatt akár sürgősen, vagy például munkaidőn túl is szükség lehet a szakemberre. A megfelelő klinikán biztosan rugalmasan állnak rendelkezésre, és egyeztetés után akár kora reggel vagy az esti órákban is fogadják a pácienseket.

Netfog.hu Fogorvosi rendelő Netfog.hu Fogorvosi rendelő Netfog.hu Fogorvosi rendelő

Minden részletre kiterjedő tájékoztatás

Sokan kifejezetten attól tartanak, hogy nem tudják, mi fog velük történni a fogorvosi székben, és mire számíthatnak a kezelés során. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a szakember lépésről-lépésre elmagyarázza, hogy milyen folyamatok követik egymást. A részletes tájékoztatás akkor is kiemelt jelentőséggel bír, ha az ideális fogpótlás megtalálása a cél, vagy például az implantáció folyamatáról szeretnénk többet megtudni. A személyre szabott kezelési terv lényege abban is rejlik, hogy a beteggel együtt kerül meghatározásra az alkalmazott fogászati módszer.

Korszerű módszerek, diagnosztika: fogorvos választás racionálisan

Ma már elképzelhetetlen, hogy olyan klinika mellett döntsünk, ahol ne lenne egy helyen megtalálható minden szükséges ellátás. Ez minden, magára valamit is adó fogászat sajátja, s így a diagnosztikai eszközök éppen úgy rendelkezésre állnak, mint például a szájsebészet, fogszabályozás terén otthonosan mozgó szakember, vagy a kifejezetten esztétikai fogászatra specializálódott orvos. Az alkalmazott korszerű módszerek, modern alapanyagok és eljárások mind azt támasztják alá, hogy a klinika megbízható minőségű szolgáltatást nyújt a pácienseknek.

Fájdalommentes kezelés

Talán a legfontosabb szempont, hogy fájdalommentes legyen az elvégzett beavatkozás. Ez sajnos nem mindig megvalósítható, de a fogorvos odafigyelése és együttérzése még a legkellemetlenebb beavatkozást is szinte fájdalommentessé teheti. Olyan egyszerű dolgok mint például az érzéstelenítő zselé alkalmazása vagy az orvos nyugodt, türelmes viselkedése sokat segíthet.

Megnyugtató környezet

S ha már a korábbiakban a fogorvos személyéről esett szó, akkor nem mehetünk el a környezet mellett sem. A barátságos hangulatú helyiségek már alapvetően egyfajta nyugalommal töltenek el, amire sokaknak nagy szükségük lehet a fogászati beavatkozás előtt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felnőttek nagy része kifejezetten egy korábbi rossz, akár gyermekkori élmény miatt tart a fogászati kezelésektől, és inkább nem is keresi fel a rendelőt még szükség esetén sem. Ez pedig a lehető legrosszabb, amit tehetünk, hiszen fogaink épségének megőrzése érdekében nem csak a rendszeres kontroll, hanem bizony a szükséges beavatkozások elvégzése is fontos. Fogorvos választás során érdemes az emberi tényezőn túli szempontokat is figyelembe venni, és olyan rendelő, klinika mellett letenni a voksot, amely minden tekintetben elvárásainknak megfelelő.

További cikkek